
27 czerwca 2016
Rozpal grilla!
Para buch, grille w ruch! Zaczęliście lub planujecie zacząć sezon grillowy? Zatem ten artykuł jest właśnie dla Was.
27 czerwca 2016
Para buch, grille w ruch! Zaczęliście lub planujecie zacząć sezon grillowy? Zatem ten artykuł jest właśnie dla Was.
Strychy, piwnice, pawlacze i oczywiście komórki. Już zaraz odwiedzimy je, by wyciągnąć na świeże powietrze nieodłącznego towarzysza plenerowych imprez. Dziś spojrzymy na grilla przez pryzmat piwa. Rozpaliliśmy Waszą ciekawość?
Na początek coś łagodnego. Do grillowanych ryb lub potraw z drobiu najlepiej będzie pasowało jasne pszeniczne piwo. Dzięki lekkiemu charakterowi nie będzie dominowało w potrawie, a nada jej jedynie delikatny posmak. Na każdym grillu z pewnością nie zabraknie kiełbasek. Do tego typu potraw najlepiej będzie pasował brytyjski bitter, czyli piwo o gorzkawym smaku. Gatunek ten doskonale gasi pragnienie i idealnie współgra z naszą podwawelską.
Źródło: http://gogaapartments.eu
Niezależnie co wybierzecie – kiełbasa czy karkówkę – będziemy Wam zawsze powtarzać: marynowanie i jeszcze raz marynowanie! To bardzo ważna broń w walce ze szkodliwymi substancjami, które wydzielają się w trakcie procesu spalania. Badanie uczonych z Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego wykazały, że marynowanie wieprzowiny w piwie znacznie zmniejsza ilość szkodliwych związków rakotwórczych! Podobno najlepiej sprawdzi się tu piwo typu ale. Odpowiadają za to zbawienne, zawarte w ciemnym piwie melanoidyny!
Źródło: http://addapinch.com