Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
0
green-mill-cider

Brak danych

Green Mill Cider

Pierwszy cydr jabłkowy wytwarzany przez duży browar. Zbalansowany, kwaskowy, z nutą słodyczy, bardzo delikatny. W zapachu wyczuwalne słodko-kwaśne jabłka. Green Mill Cider posiada również właściwości orzeźwiające. Powstaje z soku jabłkowego poddanego fermentacji z wykorzystaniem wyselekcjonowanych drożdży. Należy serwować go w niskich temperaturach (4-6°C), można dodać również lód. Może być też składnikiem drinków, sosów. Warto spróbować go jako grzaniec z dodatkiem skórki pomarańczowej, imbiru, miodu i goździków. Pasuje do lekkich dań mięsnych, sałatek i deserów.

Zawartość alkoholu 4,5% obj.

Źródło: Brak danych

Typ piwa

Brak danych

Pochodzenie

Brak danych

Kategoria potraw

Brak danych

Sposób podania

Brak danych

Alk. ?%

podobne piwa