Związek posiadający słodki, waniliowy zapach przypominający budyń waniliowy. W piwie objawia się jako wada, która jest wynikiem rozerwanych ścian komórek jęczmienia. Może być także pochodną uszkodzonych fenolowych związków aromatycznych, które są wytwarzane przez dzikie szczepy drożdży. Dodatkowo powstaje podczas starzenia się piwa. Technika degustacji w tym przypadku polega na zakryciu dłonią piwa, zamieszaniu i głębokim wdechu nosem.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.