Chmiel wyhodowany w 1972r. w Nowej Zelandii. Posiada charakter dualny, czyli nadaje się na chmielenie goryczkowe i aromatyczne. Bywa porównywany do odmiany Northern Brewer, ze względu na jego podobny charakter (iglasto-żywiczny i lekko cytrusowy). Szczególnie nadaje się do piw typu Pale Ale, Extra Special Bitter czy Porter. Posiada od 13 do 14,2% alfa-kwasów i jest bardzo odporny na grzyb i pleśń.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.