Drożdże używane do szerokiej gamy piw od saison po piwa klasztorne i belgijskie (dubbel, tripel, quadrupel), aż po IPA. Nadają się również do piw kondycjonowanych w beczkach oraz do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych. Charakteryzują się dużą szybkością fermentacji, wysoką tolerancją na stężenie alkoholu (do 11%) oraz subtelnym aromatem. Idealnie odnajdują się w temperaturze 15-20°C, choć ogólnie podaje się widełki 12-25°C.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.