Angielskie drożdże stosowane głównie do produkcji piw w stylu ale, do piwa kondycjonowanego w beczkach i zbiornikach cylindryczno-stożkowych. Safale S-04 charakteryzują się dużą szybkością fermentacji, a najlepsze dla nich warunki to praca w temperaturze 15°C-24°C. Tworzą one zwarty osad na koniec fermentacji, przez co piwo jest klarowne. Zaleca się dozowanie na poziomie 50-80 g/hl.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.