Termin "przyprawy" odnosi się najczęściej do kory i ziaren. Ziarna pieprzu gwinejskiego są szeroko używane do warzenia piw specjalnych w Belgii. Były też mocno rozpowszechnione w Wielkiej Brytanii w XVIII i XIX w. Cynamon używany był w Anglii i w Walii już w XIV w. W dzisiejszych czasach tworzy aromat niektórych porterów i wielu piw gatunków Old i Winter Ale. Niektóre gatunki belgijskich piw pszenicznych zawierają w składzie ziarna kolendry, często w połączeniu ze skórką pomarańczową. Najbardziej powszechną "przyprawą" do piwa jest chmiel, nadający szlachetną, przyjemną gorycz i charakterystyczny aromat.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.