Sesja degustacyjna, podczas której zostaje dokonana ocena jakości piwa przeprowadzona na podstawie wrażeń przez wszystkie zmysły degustatora: wzroku, słuchu, węchu, dotyku, smaku, bólu. Na rzetelność oceny wpływ ma wiele czynników np.: stan zdrowia badającego, warunki otoczenia, pomieszczenia, temperatura, czas trwania badania. W ocenie jakości piwa brane są pod uwagę nastepujące czynniki: pienistość, klarowność, kolor, goryczka, smak i zapach. W klasyfikowaniu jakości piwa powinno uczestniczyć przynajmniej trzech kiperów. Ocena sensoryczna polega na porównaniu faktycznego profilu sensorycznego piwa z profilem wzorcowym. Im wyższa zgodność, tym wyżej ocenione zostaje piwo.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.