Składniki
- 300 g filetu z indyka (możesz zastąpić kurczakiem)
- sok z cytryny
- cebula
- kukurydza z puszki
- czerwona fasola z puszki
- 0,5 l bulionu warzywnego
- pomidory z puszki
- oliwa
- chili
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
Filet z indyka kroimy w podłużne paski i delikatnie podsmażamy na oliwie, wcześniej solimy i pieprzymy. Na patelnię wrzucamy cebulę, a po paru minutach pomidory. Całość smażymy kilka minut, po czym dodajemy bulion i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę oraz chili. Po kolejnych 10 minutach doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną pietruszkę.
Świetnie pasuje podawany z tortillą i kwaśną śmietaną.