Związek z grupy estrów posiadający aromat poziomek, dojrzałego czerwonego jabłka oraz anyżu. Kapronian etylu wywiera bardzo istotny wpływ na kształtowanie się bukietu piwa. Powstaje poprzez pracę drożdży w procesie fermentacji. W wysokich stężeniach objawia się jako wada piwa. Technika degustacji w tym przypadku polega na przykryciu szklanki dłonią, zamieszaniu i głębokim wdechu nosem.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.