Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
0

Kanapka budowlańca

Składniki

  • 500 g karkówki
  • sól i pieprz
  • słodka papryka
  • rozmaryn
  • oliwa z oliwek
  • bułka ciabatta
  • domowy chrzan
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek małosolny
  • świeża rukola
  • Książęce Ciemne Łagodne
  • masło

 

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Marynujemy w oliwie, piwie, papryce, suszonym rozmarynie, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso grillujemy po kilka minut z każdej strony, podlewając piwem. Pod koniec grillowania kładziemy obok mięsa przekrojoną wzdłuż ciabattę. Bułkę grillujemy po 1 minucie z każdej strony. Całość składamy według własnego uznania. Warto na bułce położyć plaster dobrego masła, pokrojony w plastry ogórek oraz świeżą rukolę. Następnie zgrillowane mięso i plaster pomidora oraz domowy chrzan do smaku.