Australijski chmiel – potomek szwajcarskiej odmiany Tettnang – którego nazwa charakteryzuje jego ciężki do określenia profil smakowo-zapachowy. Kojarzony z aromatami malin, czerwonej porzeczki, melona, delikatnych owoców tropikalnych. W zależności od sposobu użycia, pokazuje inne cechy aromatyczne, choć zalecany do chmielenia na zimno oraz dodawaniu w końcowych fazach gotowania brzeczki. Zawartość alfa-kwasów 13,5-16,5%.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.