Urządzenie do kontrolowanego procesu rozmnażania drożdży zarodowych do ilości przemysłowej. Dawniej w browarach aparaty propagacyjne stanowiły pojemniki – nierzadko izolowane 10-20 litrowe garnki i większe otwarte naczynia tzw. kadki, które stały w wydzielonych czystych pomieszczeniach. Obecnie aparaty propagacyjne to zamknięte zbiorniki, różnej wielkości, wyposażone w skomplikowaną armaturę. Gwarantują sterylność brzeczki oraz utrzymywanie odpowiedniej temperatury.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.