Browar powstały w 1994 roku, przez parę lat zamknięty, wskrzeszony został w 2014 roku pod pełną nazwą Browary Regionalne Wąsosz. Znajduje się tu warzelnia o wybiciu 35 hektolitrów, część fermentacji – 6 tanków o pojemności 70 hektolitrów oraz leżakownia – 15 tanków o pojemności 70 hektolitrów i dwa tanki o pojemności 40 hektolitrów. Oprócz piw własnych browar udostępnia swoje urządzenia innym browarom kontraktowym: Browarowi Olimp, Szałpiw, Beer City, Browarowi Brodacz czy Browarowi Perun. Moce produkcyjne to około 20 000 hektolitrów piwa, a głównym piwowarem jest tu Mariusz Kowalski.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.