Browar regionalny powstały w 2015 r. w Zawierciu (Jura Krakowsko-Częstochowska), którego właścicielami są Jan i Krystyna Łapaj. Głównym piwowarem jest Wiktor Saczuk. W browarze znajduje się dwunaczyniowa warzelnia o wybiciu 20 hektolitrów (około 7 tysięcy hektolitrów rocznie) składająca się z kadzi zacierno-warzelnej oraz whirpoola, który pełni rolę kadzi wirowej i kadzi filtracyjnej. Dodatkowo znajdują się tu cztery tanki po 20 hektolitrów, siedem po 45 hektolitrów i pięć po 60 hektolitrów. Browar jest nowoczesny: ciepło odzyskuje się z agregatów chłodniczych i pasteryzatora. Browar Jana gości bardzo często kontraktowców z Browarem Setka, Browarem Solipiwkoi Browarem Trzech Kumpli na czele. Najciekawsze piwa z browaru to: Pan Grodzin, Black Mathis, Oktavio, Al Bam, APA Premium, Efydryna, Gruby Joe, Kumar, Lupulina, Oktavio Jack Daniels Barrel Aged.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.