Browar rzemieślniczy założony przez dwóch piwowarów domowych – Tomka Rogaczewskiego i Marka Bakalarskiego. Powstał w 2013 roku w Modlniczce (okolice Krakowa), a jego debiutanckie piwa pojawiły się na IV edycji Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Pracownia Piwa to drugi po Artezanie browar rzemieślniczy, który powstał w Polsce. Najlepsze piwa jakie do tej pory się ukazały z browaru to: 100!, 200!, 400!, Joseph’s Street, Big Chmielowski, Hey Now, Coffee Hey Now, Dragon Fire, Franca, Hadra, Huncwot, Krakowskie Śniadanie, Krakowski Spleen, Double Hey Now, Magic Dragon, Mr. Hard, Mr. Hard’s Rocks, Saison Hey Now, Wheat Wine Hey Now. Pracownia Piwa kooperacyjnie warzyła m.in. z browarem Kingpin oraz SzałPiw: 2 (Belgian Stout) i 4 (Belgian Ale).
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.