Browar rzemieślniczy we Wrocławiu powstały w kwietniu 2014 roku jako inicjatywa Grzegorza i Arletty Ziemian. Debiut piw z browaru nastąpił podczas piątej edycji Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Największe wrażenie w browarze Stu Mostów robi warzelnia BrauKon usytuowana w byłym kinie Wodomierz. Piwowarami są tu Grzegorz Ickiewicz i Mateusz Gulej, a rocznie browar może wypuścić do 500 tys. hektolitrów piwa. Najciekawszymi piwami są: ART1 Doppel Weizenbock German IPA, ART2 Nigredo Chocolate Mint Foreign Extra Stout, ART3 Coffee Milk Dark Lager, ART4 Neo-Nówka White IPA, ART5 Imperial Apricot IPA, ART6 Orkiszowe z marchwią, Salamander AIPA, Salamander American Wheat, Salamander Pale Ale, WRCLW Roggenbier, WRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.