8 czerwca 2015
Piwo na dobry początek
Dzień dobry! O poranku jesteście wypoczęci i pełni energii? My
8 czerwca 2015
Dzień dobry! O poranku jesteście wypoczęci i pełni energii? My
Dzień dobry! O poranku jesteście wypoczęci i pełni energii? My też nie… ;) Nie wszystko stracone. Mamy dla Was propozycję na dobry początek dnia. :)
ŁYK PORANNEJ KAWY
Od razu pragniemy wyjaśnić, że nikogo nie zachęcamy do spożywania alkoholu na samym początku dnia i dalsza część artykułu jest czysto teoretyczna. ;) Znane jest powiedzenie, że dżentelmen nie pije przed 12, ale możemy przecież pospać trochę dłużej. Wtedy już nic nie stoi na przeszkodzie, aby dzień zacząć od śniadania z piwem. ;) Nic tak nie pomaga o poranku jak kawa. Właśnie z tego powodu zamiast kawy, sięgnijcie po coffe stouta, który będzie pasował jak ulał do jajecznicy. Kawowe nuty wyczujemy też w robust porterach. Nie przesadzajcie tylko z ilością. Śniadanie powinno być lekkie. :)
CHLEB W PŁYNIE
Pamiętacie nasz wpis o współczesnym mnichu, który przetrwał 46 dni o wodzie i piwie? Na pewno wiecie, że nigdy by mu się to nie udało, gdyby nie specjalny gatunek piwa, określany mianem właśnie płynnego chleb – doppel-bock. Więcej o podwójnym koźlaku możecie przeczytać w naszym artykule o rogatej rodzinie. Bogate w kalorie piwo wprawdzie nie jest odpowiednim substytutem śniadania, ale jeśli mielibyśmy wybrać jakiś gatunek, to ten byłby najodpowiedniejszy.
ZNOWU KAWA
Kawowe nawiązania znowu powracają do naszego śniadaniowego menu. Nie jest to jednak jęk zawodu, a raczej ryk zachwytu. Na śniadanie w stylu Beerlover proponujemy Wam wspólne dzieło Pinty i palarni kawy Coffee Proficiency. Owocem tej współpracy jest piwo I’m so horny w stylu Espresso lagera! Aromat kawy wręcz świdruje nasze nozdrza. ;) Nic tak nie pobudza jak kufel mocnego espresso z samego rana. ;)
ŚNIADANIOWE PROPOZYCJE
Nie możemy przejść też obojętnie, obok Angielskiego Śniadania czyli Extra Special Bitter od Pinty. Wyjątkowo pożywne piwo w stylu angielskim. Przy okazji sprawdźcie też propozycji browaru Dogfish o wymownej nazwie Beer for Breakefast. Do warzenia jednej warki użyto 25 funtów skrawków wieprzowiny – przysmaku z Pensylwanii. Takie dodatek zapewni zastrzyk energii na cały dzień. ☺
Źródło: http://www.browarpinta.pl