Alkohol. Tylko dla pełnoletnich

31 grudnia 2015

Jego wysokość, czyli piwo tworzone w górach

Czy piwa tworzone w górach to szczyt dobrego smaku? Przygotujcie

0

Czy piwa tworzone w górach to szczyt dobrego smaku? Przygotujcie się, bo zabieramy Was na górską wycieczkę, piwnym szlakiem!

MOCNE WEJŚCIE NA SZCZYT

Planujecie wyjazd w góry? Odpoczynek po całym dniu zdobywania szczytów lub szusowania po stokach umili niewątpliwie Pilzweiser Góralskie Krzepkie. To warzony metodą tradycyjną lager, produkowany z najczystszej jakości źródlanej wody, prosto z browaru w Grybowie. Jak zapewnia producent przez 5 tygodni leżakuje ono w tankach leżakowych.

Mocny oddech Tatr

Źródło: http://www.tandem­partnerzy.pl

GÓRSKI KLASZTOR

W rzemieślniczym, restauracyjnym browarze Krajcar pokazują, że można robić w Żywcu dobre piwo. Koniecznie spróbujcie ich niefiltrowanego Klasztornego oraz nowego, korzenno­kawowo­czekoladowego stouta Czarny Ląd.

Rzemieślniczy Krajcar

Źródło: https://minibrowary.files.wordpress.com

WYŻEJ SIĘ NIE DA

Jeśli chcecie wejść piwnym szlakiem jeszcze wyżej to nie możecie przepuścić szansy dostania się do szwajcarskiego Monstein w Alpach. Na wysokości 1624 m, w starej mleczarni, mieści się najwyżej położony browar w Europie, produkujący 5 gatunków piwa. Można je tu oczywiście degustować. Warto, bo sami browarnicy mówią o swoim miejscu pracy, że jest to „ostatni piwny przystanek przed niebem”. Do nieba na pewno nikomu się nie śpieszy, za to do pobliskiego Davos zabierze nas kolejka wąskotorowa.

Najwyżej ważone w Europie

Źródło: http://www.essentialsmagazine.com.au