11 maja 2015
Grillowanie przy piwie, czyli TOP 5 potraw na ruszt!
Najwyższy czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Ten dzień to czerwona
11 maja 2015
Najwyższy czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Ten dzień to czerwona
Najwyższy czas na rozpoczęcie sezonu grillowego. Ten dzień to czerwona kartka w kalendarzu, nie tylko każdego Beerloversa, ale każdego Polaka! Zobaczcie zatem co w tym sezonie wrzucić na rozgrzany do czerwoności ruszt!
Grillowe menu zaczynamy od czegoś lekkiego i łagodnego. Pomysł spodoba się też osobom, które nie jedzą mięsa. Na ruszt wjeżdżają bowiem grillowane szparagi, które proponujemy spożywać z dodatkiem paprykowego sosu. Oczywiście lekkie jasne piwo sprawdzi się w tej sytuacji jak znalazł. :) Danie choć bardzo smaczne, nie zaspokoiło naszego apetytu w 100%, dlatego kolejna propozycja będzie bardzo konkretna.
Klasyka polskiej kuchni działkowej. Bez niej żaden grill nie jest w stanie się udać. Mowa oczywiście o przepysznej i soczystej karkówce. Najlepiej zamarynowanej w piwie na kilka godzin przed smażeniem. :) Ten pyszny kawałek mięsa najlepiej smakuje w towarzystwie ciemnego piwa. Na skosztowanie tego połączenia warto czekać całą zimę! :)
Wielbiciele ryb też znajdą punkt dla siebie. Oczywiście ryba z grilla najlepiej smakuje na plaży nad Bałtykiem, ale działka za miastem też się nada. Grillowaną rybkę najlepiej podać z ulubionym pszeniczniakiem. Nie zakłóci delikatnego smaku potrawy, a przy okazji orzeźwi nasze kubki smakowe. Pamiętajcie tylko, żeby nie odpłynąć za szybko. :)
Pozostajemy przy morskich klimatach. Kolejnym hitem sezonu, który musi znaleźć się na grillu są krewetki. Wystarczy tylko dodać natkę pietruszki, czosnek, sok z cytryny i gotowe. :) Całość możecie podczas grillowania skropić ulubionym piwem. Doskonałe danie, które nie wymaga od nas specjalnych kulinarnych umiejętności.
Chodzi oczywiście o kiełbasę, która zaraz obok karkówki jest pozycją obowiązkową działkowej wyżerki. Jaką wybrać? Nacinać w poprzek czy w kartkę? Jak długo trzymać na grillu? Na te pytania każdy grill manager ma swoje własne odpowiedzi, których nikomu nie będzie zdradzał. My też mamy wypracowane przez lata grillowe patenty na doskonałą kiełbaskę, które zabierzemy do grobu. Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Wam wielu sukcesów za rozżarzonym grillem!