31 grudnia 2015
Co robi cytryna w Coronie?
La Carveza más fina – najlepsze piwo. Według etykiety Corona jest piwem bardzo dobrym.
31 grudnia 2015
La Carveza más fina – najlepsze piwo. Według etykiety Corona jest piwem bardzo dobrym.
La Carveza más fina – najlepsze piwo. Przynajmniej według etykiety Corona jest piwem bardzo dobrym. Ale czy wartym ceny, jaką musi zapłacić za nią przeciętny gringo? Zobaczmy.
Meksykański pale lager, smakuje nie tylko na plaży w Acapulco. Dowodem na to jest tempo, w jakim znika ze sklepowych półek nad Wisłą. Polubiliśmy jej jasny, lekki charakter i skład z dodatkiem kukurydzy i ryżu oraz fakt, że jest produkowana jedynie w Meksyku, co gwarantuje niezmienny od 85 lat sposób warzenia. No i nie zapominajmy o obowiązkowej limetce lub cytrynie, wkładanej szyjkę butelki. O co właściwie z nią chodzi?
Źródło: http://www.drinksmeister.dk
Złośliwi mówią, że to wyłącznie chwyt marketingowy, mający budzić skojarzenia z innym meksykańskim trunkiem tequilą. Jeżeli tak, to cytrynowy rytuał był strzałem w dziesiątkę, bo dziś trudno wyobrazić sobie konsumpcję Corony bez niego. Przez lata wielu głowiło się nad cytrusową zagadką, próbując znaleźć racjonalne argumenty. Udało im się ustalić kilka wersji prawdy. Która jest prawdziwa? Zdecydujcie sami?
Źródło: https://stuffilikenthat.files.wordpress.com
Źródło: http://graphics8.nytimes.com
A jak Wy pijecie Coronę? Wyobrażacie sobie jej smak bez dodawania cytryny bądź limetki?