Drożdże górnej fermentacji polecane do wszystkich odmian piw w stylu Ale. Wnoszą czysty i rześki charakter do piwa, wytwarzają mało estrów. Charakteryzują się średnią flokulacją i dobrze tolerują środowisko wysokoalkoholowe (tolerancja od 10 do 15%). Zalecana temperatura fermentacji w ich przypadku to 20-23°C, a odfermentowanie to 73-80%. Polecane style: American Cream Ale, American Wheat Ale, American Pale Ale, English Old Ale, American Strong Ale.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.