Składniki
- 500 g karkówki
- sól i pieprz
- słodka papryka
- rozmaryn
- oliwa z oliwek
- bułka ciabatta
- domowy chrzan
- 1 pomidor
- 1 ogórek małosolny
- świeża rukola
- Książęce Ciemne Łagodne
- masło
Sposób przygotowania
Karkówkę kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Marynujemy w oliwie, piwie, papryce, suszonym rozmarynie, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso grillujemy po kilka minut z każdej strony, podlewając piwem. Pod koniec grillowania kładziemy obok mięsa przekrojoną wzdłuż ciabattę. Bułkę grillujemy po 1 minucie z każdej strony. Całość składamy według własnego uznania. Warto na bułce położyć plaster dobrego masła, pokrojony w plastry ogórek oraz świeżą rukolę. Następnie zgrillowane mięso i plaster pomidora oraz domowy chrzan do smaku.