Jeden z czterech czeskich sposobów nalewania piwa. Hladinka polega na serwowaniu piwa „na raz”, czyli za jednym pociągnięciem kurka. Kufel jest dopełniany pod kątem i stopniowo prostowany aby uzyskać wrażenie mokrej i pełnej piwa gęstej piany o równej powierzchni. Piwna korona jest utworzona na wysokość minimum na dwa palce. Taki sposób serwowania zapewnia zrównoważony i najbardziej zbalansowany smak, dlatego hladinka powinna stanowić wzór perfekcyjnego nalewania dla większości stylów piwa.
i bezpieczeństwo danych
Stosujemy pliki cookies, aby nasze strona pozostała niezawodna i bezpieczna, a także w celu personalizacji treści i reklam, zapewnienia funkcji mediów społecznościowych oraz do analizy odwiedzin strony. W tych celach zbieramy dane o użytkownikach, ich zachowaniach oraz urządzeniach. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny możemy udostępnić naszym partnerom wspierającym nas w mediach społecznościowych, reklamie i analizie, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im dostarczyłeś lub które zgromadzili podczas korzystania z ich usług.
Poprzez kliknięcie „Akceptuj wszystko” zgadzasz się na używanie przez nas wszystkich plików cookies wskazanych w Polityce Prywatności. Wybierz “Dostosuj” aby zapoznać się ze szczegółami i zarządzać opcjami.Możesz dostosować swoje preferencje w każdym momencie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.